WMC

Parkstad Limburg Stadion


Het WMC (Wereld Muziek Concours) vindt elke 4 jaar plaats in het Limburgse Kerkrade. Ook in 2013 vindt het festival plaats in de maand juli (4 tot en met 28 juli).

Het muziekevenement bestaat al sinds 1951 en trekt inmiddels een half miljoen bezoekers. De meer dan 10.000 muzikanten komen van over de hele wereld naar Nederland om deel te nemen aan concertwedstrijden (Rodahal en Parkstad Limburg Theater), mars- en showwedstrijden (Parkstad Limburg Stadion) of clinics en workshops (Congrescentrum Rolduc).

Mars- en showwedstrijden


Daarnaast organiseert de stichting WMC tal van concerten op diverse locaties met internationaal befaamde orkesten, ensembles en solisten.

Kerkrade trekt in die periode niet alleen veel muziekliefhebbers aan maar ook veel dagjesmensen die de internationale sfeer met al die verzamelde culturen in de stad willen proeven. Parallel vindt in het centrum van de stad het buitenfestival plaats met veel vermaak voor de duizenden bezoekers.

Website van de organisatie

Rodahal Kerkrade


Nieuwsbrief

Inschrijven voor de gratis
Nieuwsbrief.

Contact      Disclaimer-Privacy-Copyright      Adverteren      Partners                                                                                                  Copyright © korte-vakanties.nl